نویسنده مشهور سی. اس. لوئیس اذعان داشت: «پایبندی به اصول اخلاقی یعنی انجام کار درست حتی وقتی کسی شما را تماشا نمی کند». پایبندی به اصول اخلاقی شامل مواردی مانند صداقت، ارزش‌ها و شفقت است؛ یعنی به کودک بیاموزیم که اخلاقی رفتار کند، انتخاب‌های خوبی داشته باشد و اخلاص را تمرین کند. پایبندی به اصول اخلاقی یعنی خود را به‌جای دیگران قرار دهید و به این موضوع فکر کنید که در یک موقعیت مشابه چه احساسی خواهید داشت. مهارت پایبندی، مهارتی است که کودکان می توانند آن را با قرار گرفتن در کنار افراد خوبی که انتخاب‌های خوبی در زندگی روزمره خود دارند و الگوهای خوبی هستند بیاموزند.
پایبندی به اصول اخلاقی یعنی الگوسازی باورها و ارزش‌های فرد و اتخاذ تصمیماتی که با این ارزش‌ها همراه باشد و تنها صحبت از یک فرد خوب و صادق نیست، بلکه در مورد انتخاب‌هایی است که نشان می دهد یک فرد، انسانی خوب و صادق است و در مورد ایجاد نظامی اعتقادی و اخلاقی و اجرای آنها در زندگی روزمره است.
کودکان، پایبندی به اصول اخلاقی را از طریق نمونه های مراقبانشان و قرارگیری در موقعیت‌های دشواری که باید در آن تصمیماتی بگیرند که بر دیگران تأثیرگذار است فرامی‌گیرند. یادگیری ایده‌های همدلی و شفقت می‌تواند بامهارت پایبندی به اصول اخلاقی همراه باشد، زیرا انتخاب‌های فرد بر همه اطرافیان تأثیر می‌گذارد. دانستن اینکه دوصد کرده چون نیم کردار نیست و رفتارها فقط روی یک فرد تأثیر نمی گذارند، درس‌هایی است که کودکان باید در سنین پایین بیاموزند.
پایبندی به اخلاقیات یعنی یک انسان خوب بودن، حتی در غیاب والدین و معلمان. انتخاب درست با دوستان، یافتن پول روی زمین و تحویل دادن آن و یا کمک به کسی بدون اینکه به او گفته شود. پایبندی اخلاقی زمانی رخ می دهد که کودکان کار درست را انجام می دهند، نه به خاطر پاداش و تمجید بلکه صرفاً به این دلیل که این کار اخلاقی است.
معلمان، والدین و هر بزرگسالی در زندگی کودک می توانند مهارت درستکاری و پایبندی به اخلاقیات را الگوسازی کرده و آموزش دهند. اگرچه برخی از خانواده ها ممکن است این مهارت را در محیط‌های مذهبی مانند مساجد یا هیئت‌های مذهبی توسعه دهند، اما پایبندی به اخلاقیات را می‌توان در زندگی روزمره نیز آموخت. وقتی کودکی تصمیم نادرستی می‌گیرد یا انتخاب نسنجیده ای انجام می‌دهد، بزرگسالان می‌توانند باراهنمایی کودک را به سمت گزینه بهتر سوق دهند و بر اهمیت این انتخاب تأکید کنند زیرا بر کودک و دیگران تأثیر می‌گذارد.
آموزش پایبندی به اخلاقیات توسط بزرگسالانی انجام می‌شود که خودشان الگوی این مهارت هستند: با داشتن رفتاری محبت آمیز و بااخلاق. آنها می توانند تنها با خوب بودن و انتخاب درست در زندگی روزمره خود پایبندی به اخلاقیات را به کودکان نشان دهند. آنها همچنین به کودکان کمک می کنند تا از موقعیت‌های دشوار عبرت بگیرند و آنها را راهنمایی می‌کنند تا پس از یک رفتار نسنجیده انتخاب‌های بهتری داشته باشند.
( برگرفته از کتاب مهارتهای نرم برای کودکان، ترجمه دکتر مصطفی دریادار و مریم اسفندیاری)