تاب‌آوری یکی از مهارت‌های نرم است که کودکان برای موفقیت در دنیای امروز به آن نیاز دارند. با توجه به تعریف (۲۰۱۹)Dictionary.com تاب‌آوری عبارت است از «توانایی بهبودی سریع از بیماری، افسردگی، ناملایمات یا موارد مشابه». تاب‌آوری یعنی توانایی بازگشت به شرایط عادی پس از اتفاقات بد، یعنی مثبت اندیشی حتی در مواقع سخت و اینکه پس از شکست هم می‌توان به تلاش ادامه داد. تاب‌آوری به این معناست که بچه‌ها ممکن است در زندگی خود دچار توقف یا مشکل شوند، اما می‌توانند بیاموزند که باوجود تمام ناملایمات به زندگی خود ادامه دهند.
کودکان امروزی با مسائل بسیار زیادی باید دست‌وپنجه نرم کنند. آنها باید در مدرسه خوب عمل کنند، به تعهدات خانوادگی پایبند باشند و در فعالیت‌های فوق‌برنامه شرکت کنند. امروزه فشار زیادی برای دستیابی به موفقیت وجود دارد، خواه با حفظ معدل خوب، گل زدن برای برنده شدن، یا کسب گواهی شرکت در فعالیت‌های پیشاهنگی. بسیاری از کودکان برای موفقیت به خود فشار می آورند و والدین و معلمان نیز اغلب بر این بار می افزایند.
اما چه اتفاقی می‌افتد اگر رویدادی مهم در زندگی رخ دهد، مانند مرگ والدین، طلاق در خانواده یا مادری که به ارتش اعزام‌شده؟ کودکان به راهنمایی و قدرت نیاز دارند تا همچنان موفق باشند، بر موانع غلبه کنند و از حمایت لازم برای ادامه زندگی روزمره خود برخوردار باشند.
شناخت توانایی‌ها و ویژگی‌های کودکان و حمایت از آنها در زمان‌های سخت، به ایجاد تاب‌آوری کمک می کند. در مواقع استرس‌زا، کودکان واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. برخی بسیار ساکت و منزوی خواهند شد، برخی به اطمینان خاطر دائمی نیاز خواهند داشت و برخی دیگر بازهم ساکت خواهند ماند. مهربان، حامی و دلسوز بودن در زمان پاسخ به نیازهای کودک عاملی کلیدی در کمک به آنهاست. اگر کودکی نیاز به گریه کردن یا فریاد زدن دارد به او اجازه دهید این کار را انجام دهد. اگر کودک نیاز به کشیدن یک نقاشی دارد تا خود را آرام کند و ساکت بماند، به او اجازه دهید این کار را انجام دهد؛ به‌عبارت‌دیگر، به کودکان اجازه دهید تا به شیوه خود غصه بخورند و درعین‌حال محیطی دوست‌داشتنی و حامی در خانه یا مدرسه برای انجام این کار فراهم کنید.
درحالی‌که اغلب تغییرات عمده زندگی مانند مرگ، طلاق یا بیماری پیش‌فرضی برای تاب‌آوری هستند، اما گاهی ‌اوقات مسائلی به‌سادگی مشکل در روابط دوستانه، تغییر محله، یا مشکل در انجام تکالیف مدرسه یا یک تیم ورزشی می تواند باعث شود کودک به این مهارت نیاز پیدا کند. اگرچه این رویدادها ممکن است برای بزرگسالان عادی به نظر برسند، اما می توانند باعث سردرگمی، اضطراب و بی‌خوابی برای کودکان شوند. آگاهی از این مشکلات به‌عنوان یک بزرگسال می تواند به فرد کمک کند تا به کودکی که در حال دست‌وپنجه نرم کردن با این مسائل است راهنمایی و اطمینان دهد.
( برگرفته از کتاب مهارتهای نرم برای کودکان، ترجمه دکتر مصطفی دریادار و مریم اسفندیاری)