نگرش مثبت یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که می توانیم به فرزندان خود بیاموزیم. آموختن اینکه در زندگی در جستجوی بهترین‌ها باشند، تبدیل یک روز بد به روز خوب و داشتن دیدگاه عالی به زندگی می تواند به کودکان کمک کند که هم در مدرسه و هم در آینده موفق باشند. افرادی که منفی‌نگر هستند و تنها به دنبال نکات بد ماجرا هستند اغلب استرس دارند، سردرگم هستند و مستعد ابتلا به بیماری‌های روحی و جسمی بیشتری هستند. نگرش‌های منفی می‌تواند بر هر کاری که فرد انجام می دهد تأثیر بگذارد و می تواند جوی منفی در تمام زمینه های زندگی فرد ایجاد کند.
از سوی دیگر، داشتن نگرش مثبت می تواند مثبت اندیشی، تندرستی و چشم‌انداز سالم را تقویت کند. مثبت بودن از ویژگی های کمک کننده در محیط خانه، تحصیل و محل کار است. مثبت اندیشی مهارتی است که کودکان برای موفقیت، هم در مدرسه و هم در آینده شغلی به آن نیاز دارند. کارفرمایان برای نگرش مثبت در محل کار ارزش قائل هستند و مردم عموماً دوست دارند در کنار افرادی با نگرش مثبت باشند تا نگرش منفی.
آموزش مثبت اندیشی به کودکان مهارت نرمی است که والدین و معلمان می توانند آن را آموزش دهند و خود نیز الگویی عملی برای کودکان اطراف خود باشند. آنها با ایجاد محیط های مثبت، داشتن دیدگاهی خوش‌بینانه و جستجوی بهترین‌ها در زندگی، از همان مراحل اولیه رشد کودکان به آنها نشان می دهند که یک دیدگاه مثبت می تواند شما را به قله های موفقیت برساند. والدین و معلمان می‌توانند به کودکان نشان دهند چگونه یک روز بد را به‌خوبی پشت سر بگذرانند و همچنین به کودک نشان دهند که یک اتفاق بد نباید باعث شود کل روز او خراب شود.
در دنیای امروز، کودکان بیش از هر زمان دیگری با فشار، استرس و تغییرات سریع زندگی روبرو هستند. یادگیری امیدوار و مثبت اندیش بودن می¬تواند به مدیریت پذیرترشدن زندگی کمک کند و مهارتی است که می‌توان برای همیشه از آن بهره برد.
( برگرفته از کتاب مهارتهای نرم برای کودکان، ترجمه دکتر مصطفی دریادار و مریم اسفندیاری)